Homesession

Guide & anbefalinger

Guide & anbefalinger

Denne guide er lavet til dig, som gerne vil vide lidt mere om hvordan en homesession foregår, tips til påklædning og anbefalinger til hvordan vi får de bedste billeder.

Forberedelse


Tænk gerne over, hvordan vi kan bruge jeres hjem. Vi skal gerne bruge det sted i jeres hjem med mest naturligt lys. Det kan f.eks. være stuen, soveværelset eller et andet rum. Det må meget gerne være tæt på et stort og bredt vindue (og hvis I har et, så gerne et gulv-til-loft vindue).

Sengen eller sofaen kan f.eks. ofte bruges til en hyggelig stund, hvor I sidder tæt sammen og jeg fotograferer fra lidt forskellige vinkler.


Mindre børn


Tip: Har I små børn, så fortæl gerne, at der kommer en som hedder Emma. Emma har bamser med og sammen skal de tage nogle billeder af jer , mens i hygger sammen og leger.

Undgå at gøre det til en stor ting, så barnet føler sig tvunget eller føler de skal leve op til noget.


Vi kommer til at tage flere forskellige billeder. Nogle hvor I alle er på, nogle kun med mor/far og børn/baby alene. Evt. billeder af baby liggende, close-ups og i jeres hænder og arme, hvis det ønskes.

Nogengange kan baby eller mindre børn måske ikke finde ro og her er det helt fint, hvis I holder en pause for at trøste, amme mv. I kender babys signaler, så sig blot til, hvis I kan mærke, at det skal gøres på en anden måde.


Jeg guider selvfølgelig, men tænk blot på at være tætte og nus om hinanden. Det skaber de bedste billeder.

God plads & bare vægge


Jeg kan godt lide at bruge jeres hjem som baggrunds-settingen, men hvis der er lidt for mørkt eller for mange møbler, så har jeg et stativ og nogle gardiner med, som kan bruges til baggrund. Dette kan også skabe en enkel og hyggelig stemning til billederne.Har I en fin have og er vejret godt, kan vi også skyde nogle billeder udenfor.


Plaider & tøj-tips


Jeg medbringer nogle små kurve og tæpper, som vi kan bruge. Har I også selv nogle fine plaider, dyner mv. som vi kan bruge (til mindre børn), så tag dem endelig frem.


Sammensætningen af tøj betyder meget for billedernes udtryk. Undgå gerne helt sort tøj. Det skaber ofte et dunkelt udtryk. Ønsker I billeder i en lysere tone, så tag gerne hvide toner på. Det lyser billederne op.


Koordinér gerne jeres tøj, så I bruger den samme farveskala. Brug maks. 3-5 farver, som I alle holder jer til. Tag gerne tøj på jordnære farver, neutrale farver så som beige, brun, hvid, cremet, grå og denim er gode farver at tage på. Undgå tøj med meget mønster, store logoer, helt sort tøj og tøj, som tager let mod fnuller.


Tørrede snacks & vådservietter


Tip: Undgå gerne sutter, slik osv. da det hurtigt vil optage de små børn. Vælg i stedet for at sætte gang i nogle lege, syng sange/dans og hav tålmodighed – det oplever jeg er den bedste strategi, når det handler om at få de naturlige billeder frem.


Som tiden går kan det dog være lidt svært at holde opmærksomheden for de små – derfor kan det ofte være en fordel at have små snacks klar, som ikke grisser. Eksempelvis tørret frugt som rosiner, abrikos etc. Undgå chokolade og mad, som ikke er nemt at tørre væk. Det kan også være en god idé at have en sutteklud klar, vådservietter til at tørre snot af med og et ekstra sæt tøj.


Vi ses!


Jeg glæder mig til at forevige jer!


Har du andre spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig.


info@studiogehlert.dk

IG @studiogehlertOfte stillede spørgsmål

Hvor mange billeder køber man?

Ved en homesession er der et mindstekøb af 5 digitale billeder. Under 'priser' kan du se hvilke pakker jeg har.

Hvornår modtager vi billederne?

Der vil gå omkring en uge fra fotosessionen til, at I kan udvælge jeres yndlingsbilleder i onlinegalleriet.

Hvordan modtager vi billederne?

Billederne præsenteres for jer i jeres eget personlige onlinegalleri. Billederne kan downloades direkte ned på din computer og/eller telefon.